Groepsvoorlichting

stock Ballen3a

Iedere dag maken we keuzes over wat we eten en drinken, bij deze keuzes is het beschikken over juiste informatie zeer belangrijk. Voor veel mensen is groepsvoorlichting een effectief middel om meer informatie te krijgen over gezonde voeding zodat betere keuzes kunnen worden gemaakt.

Diëtistenpraktijk TopCare biedt naast individuele consulten ook groepsvoorlichtingen aan onder meer bedrijven, scholen en (sport)verenigingen. Deze voorlichting wordt op locatie gegeven over een onderwerp naar keuze.

Denk hierbij aan onder andere:

 • Gezonde voeding op de werkvloer
 • Gezonde tussendoortjes
 • Gezonde voeding en kinderen

 • Gezonde voeding en ouderen
 • Gezonde voeding en dementie
 • Gezonde voeding en sport
 • Suikervoorlichting

Het programma kan worden afgestemd op de behoeften van de voorlichtingsgroep. Prijzen van groepsvoorlichting zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Neem voor meer informatie contact op met Diëtistenpraktijk TopCare.

 

Kookworkshop

De Kookworkshop kan individueel bij je thuis of in een groep op locatie aangeboden worden. In de kookworkshop leer je niet hoe je moet koken maar hoe je gezonder kunt koken. Deze workshop kan ook toegespitst worden op koken voor mensen met een speciaal dieet. Bijvoorbeeld diabetici, mensen met een gluten allergie, verhoogd cholesterol of een hoge bloeddruk. 

Wat je na de workshop allemaal weet:

 • Uit welke onderdelen bestaat een verantwoorde maaltijd?

 • Wat zijn bewuste portiegroottes?

 • Welke manier van bereiden maakt een maaltijd calorie armer/rijker?

 • Met welke bereidingswijze behoud voeding de meeste vitamines?
 • Hoe beoordeel ik of een product gezond is?
 • Welke maatregelen moet ik nemen om te kunnen koken voor mensen met een speciaal dieet?

Tijdens de workshop ben je vrij in het stellen van vragen aan de diëtist rondom het bereiden van een gezonde maaltijd.

Individueel:
Op een gezamenlijk afgesproken moment, net voordat jezelf een gebruikelijke warme maaltijd gaat bereiden kom ik bij je thuis meekijken. Gedurende het koken zal ik met je in gesprek gaan en jou vragen stellen en beantwoorden over de bereidingswijze en tips geven indien gewenst. De kosten hiervoor zijn €24,95 per kookmoment.

Op locatie:
In groepen gaan jullie een maaltijd bereiden. De maaltijd zal worden voor- en nabesproken. Tijdens het bereiden zal ik vragen stellen en beantwoorden en tips geven. Na afloop ben je vele tips rijker over het bereiden van een verantwoorde maaltijd én heb je een gezellige maaltijd gehad. Groepsprijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte, productinkoop, locatie en de specifieke wensen. Neem voor meer informatie contact op met Diëtistenpraktijk TopCare.

 

Supermarkttour

SupermarkttourSmallVeel mensen willen gezonder gaan eten, maar weten niet precies hoe. Leer verpakkingsteksten lezen. Doorzie commerciële trucs en krijg grip op welke voeding goed is voor jou persoonlijk. De supermarkt is de ideale plek om uitleg te geven over gezonder kiezen en kopen. Uiteraard wordt de tour geheel afgestemd op jouw situatie en wensen. Jij geeft aan naar welke winkel je wilt gaan. Misschien kies je voor de winkel waar je normaal je boodschappen doet. Datum en tijd bepalen we in samenspraak. Er zijn volop mogelijkheden.


In een kleine 1 ½ uur lopen we langs de schappen en krijg je praktische informatie en handige tips. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van je persoonlijke vragen. Met alle opgedane productkennis kan ook jij voortaan slim kiezen. Voor €29,50 per persoon kun je al deelnemen aan deze unieke tour.

Foto: Bronvermelding: 1000 Words / Shutterstock.com